pátek 14. prosince 2012

Praxe

HG ♥

Fotky dárků ještě nemůžu přidat, protože jsem je ještě nedostala ode všech z rodiny. Ale můžu vám říct, že se ze mě stalo květinářství, kytky pořád přibývají :D Chtěla bych být učitelka.. jen jeden den v roce - v den, kdy se dává vysvědčení v červnu. Kvůli kytkám.

Píšu strašně brzo. Normálně bych ještě spala, ale vzbudila jsem se ráno v 0700 hodin strašným kašlem. Tak jsem začala nadávat a šla k doktorovi, ke kterému jsem měla jít v pondělí. Kokotskej systém.. čekala jsem tam třičtvrtě hodiny :/ Ale ti lidi co tam byli mají štěstí, že mě pozdravili. Ne jak ti debilní důchodci co jenom čuměli, když jsem přišla do čekárny minule, zdravila a nikdo neodpověděl. Fakt zajímavý, že lidi kolem 30-40 let zdraví a důchodci ne, přitom oni nadávají na ''tu dnešní mládež''.

Asi nejsem dnešní mládež, protože zdravím, nefetuju a nejsem těhotná (doufám :D :D ..just kidding)

Doufám, že budete závidět, když vám napíšu, jak pohodově se mám na praxi. Platí mi za to, najím se tam a popovídám si tam s nima.

Trochu vám přiblížím, jak to probíhá.

 Začneme oblečkem.. :D Naštěstí nemusím mít lodičku (čepičku). Přicházím tam asi 5 minut před desátou, začínám v deset. Od domu to mám 10 minut pěšky :)


Jsou tam tři kuchaři - Karel, jeho žena Dáša a Dalibor - ten je novej, před ním tam byl Honza. Honza byl nejmladší, těm ostatním je 30-40.
Střídají se tak, že jeden den je tam třeba Karel a Dalibor, pak Dáša a Dalibor a pak Dáša a Karel.
Dáša s Karlem bydlí v Lomnici, tam chodím do školy. Dalibor maluje obrazy, takže v tomhle směru si s ním rozumím.

V 1030 hodin začínají meníčka. Podle mě je to hrozně brzo, kdo chodí na oběd o půl jedenácté ? Nával totiž začíná po jedenácté. 
Když ráno přijdu, tak buď griluju maso, nebo hlídám a míchám polívku, chystám si nádobí atd.
Od 1030 do 1400 jsou obědy, to nalívám polívky. Průměrně je jich tak 120, což je pohoda, když je jich víc, tak pak mám puchýře na ruce od toho šufánku :D

Ve 1400 jdu na oběd. Vezmu si to, co zbylo, většinou ale zbyde všechno kromě jednoho nebo dvou jídel, takže si můžu vybrat.

Vaříme 4 jídla. Další dvě dělá pizzař. Takže hosti mají výběr ze šesti. Já ze čtyř.

Po obědě krájím zeleninu na přílohy na další den. Pak krájím třeba chleba na osmažení k polívce, napichuju špízy, dělám karbanátky, krájím cibuli, loupu brambory, umývám saláty, nebo taky ledničky :D A tak.. jednoduchá práce. Ale toho jídla je tisíc, takže třeba dva kýble cibule dělám hodinu :D

Číšníci jsou tam v pohodě, skoro se všema si tykám :) A provozní se taky jmenuje Evička :D 

 Pondělní oběd ♥ Kuřecí maso v bramboráku. Karel : chceš tam trochu tatarky ? Já že teda jo. Tak tady vidíte, co znamená 'trochu' tatarky :D

 Úterní oběd. Kuřecí závitek se šunkou a sýrem.

 Středeční. Krůtí plátek s kukuřicí, hermelínem a sýrovou omáčkou.

 Čtvrteční. Kuřecí plátek se slaninou.

Jediný, co mě sere je to, že mám skoro pořád hranolky nebo ameriky, protože cvičím a takhle nikdy nezhubnu.. Ale chutná mi to a když nejsem na praxi, tak to nejím snad vůbec, jenže takhle to nefunguje, aby se to vynulovalo :(

5 komentářů:

  1. Ja byla Na praxi v komerce u segry a jediny co sem tam delalal bylo vareni kafe :D LL *
    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Asi tak, pro ty kytky by se to vyplatilo! Miluji kytky!
    Nějak tak, člověk je pozdraví a oni mlčí a pak si stěžují. Možná to není důchodci, ale lidmi. -_-
    Umm, tak to máš pohodové praxe, ale vždy to tak nebylo,jestli si pamatuji dobře, ne?
    No, koukám, že se opravdu máš! Takovýho jídla dobrýho! :D To věřím no, ty hranolky jsou zrádný. Tak si to dej bez přílohy, on se ti časem zmenší žaludek a budeš mít zdravý a dietní oběd. O_o ( a nebo se po dvou dnech vzdáš a přežereš se jako prasátko :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadáš v tom dobre! :D doufáš? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny ty jídla vypadají moc dobře! :-)
    Nemám nic proti gastronomii, ale byla jsem na měsíc na brigádě v nemocniční kuchyni, chodila v bílím s trapnou čepičkou a upřímně říkám...už nikdy..:-)

    OdpovědětVymazat